Att arbeta hos oss

I vår verksamhet arbetar personliga assistenter som assisterar de boende i deras egna bostäder. Som assistent har du en avgörande betydelse för den du assisterar. Det är därför av största vikt att som assistent kunna etablera en god relation till den du ska assistera och tillbringa dagarna med i syfte att skapa förutsättningar till ett liv som andra.

Var och en av de boende har sina egna unika behov av stöd, uppmuntran och praktisk hjälp i samtliga av livets dagliga göromål. Insatserna anpassas utifrån den enskildes behov och önskemål och kan innefatta bland annat matlagning, hushållssysslor, praktiska sysslor, inköp, resor, fritidsaktiviteter, bibliotek, simhall, bowling etc.

Vi ser gärna att du som assistent har någon form av vård- och/eller omsorgsutbildning; undersköterska, behandlingsassistent, personlig assistent eller liknande. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariationer ser vi som en stor tillgång och merit. Personlig lämplighet är avgörande för arbetet som assistent där lyhördhet, empati och flexibilitet är nödvändiga egenskaper hos dig som assistent.

Som assistent ansvarar du för att erbjuda och stötta den boende i stimulerande, lustfyllda och rogivande sysslor och aktiviteter. Djurvana, praktiska kunskaper och kreativitet är fördelaktigt i arbetet som personlig assistent.

För att kunna arbeta på Årsta Gård krävs körkort och tillgång till bil för resor till och från arbetet. I tjänsten kör du någon av verksamhetens bilar vid inköpsresor, utflykter och resor tillsammans med de boende.

Årsta Gård har eget gym och spalokal. Där har du som anställd tillgång att både privat och tillsammans med boende nyttja faciliteterna genom att träna eller koppla av i bastu och bubbelpool. Årsta Gård erbjuder även friskvårdsbidrag för samtliga anställda.

Hos oss står den boende i centrum. Verksamheten utgår från alla människors lika värde och det råder total nolltolerans mot diskriminering, kränkningar och trakasserier.

Vill du vara med och göra skillnad? Vi välkomnar frågor och ansökningar via mail så tveka inte att kontakta oss på Årsta Gård 🍀